Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk med bönsalsa

Uppfriskande fiskrätt med kryddiga inslag. Krydda fisken ordentligt med salt och citronpeppar och stek i olja. Bönsalsan med rödlök, ananas och chili ger sting till rätten. Passar utmärkt till kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlöken. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Låt ananasen rinna av. Tärna den. Låt bönorna rinna av.
  2. Blanda rödlök, chili, ananastärningar och bönor. Blanda olja och citronsaft med salt och peppar. Häll dressingen över bönröran. Blanda.
  3. Stek fiskfiléer eller fiskpinnar i lite olja. Krydda med salt och citronpeppar.
  4. Servera fisken med salsan och ev kokt potatis eller bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 burk ananas (à ca 300 g)
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 3 msk olja
  • pressad saft från 1 citron
  • salt och peppar
  • 400 g fiskfiléer (eller fiskpinnar)
  • olja (till stekning)
  • salt
  • 1 tsk krossad citronpeppar
  • kokt potatis (eller bröd)
Lägg till i inköpslistan