Fish and chips med remouladsås

Fish and chips med remouladsås är en brittisk klassiker med friterad frasig fisk, krispiga pommes och smakrik sås – riktig comfort food.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
Friterad fisk
600 g fiskfilé (ex. torsk , sej eller kolja)
2 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
3 dl kall öl eller kolsyrat vatten
8 dl neutral olja (till fritering)
Remouladsås
2 msk finhackade cornichons
1 msk finhackad kapris
1 tsk dijonsenap
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
Rödlökssallad
1 rödlök
1/2 kruka persilja
1/2 kruka dill
1 citron (finrivet skal och 2 msk juice, för 4 port)
Pommes frites
1 förp pommes strips (à 750 g)
1 msk rapsolja
salt
flingsalt
ca 50 g grana padano
Till servering
citronklyftor
Gör så här
00:10:00
00:25:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4115 KJ / 984 kCal
Fett53 g
Salt5.5 g
Kolhydrater77 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer