Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Fikon som i Grekland

Smakfulla grekiska fikon med smak av balsamvinäger, olivolja och oregano. Till fikonen serverar du svarta oliver, fetaost, bröd och ett glas kallt vitt vin. Passar utmärkt att äta en varm semesterdag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fikon i klyftor.
  2. Lägg ut på ett fat. Droppa över lite god olivolja och lite balsamvinäger. Salta och peppra.
  3. Strö över rikligt med färska små blad av oregano eller timjan. Servera med svarta oliver, fetaost och bröd.

Tips

Ett glas kallt vitt vin till så är man nästan i Grekland...

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • fikon
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt och peppar
  • små blad av oregano eller timjan
Till servering
  • svarta oliver
  • fetaost
  • bröd
Lägg till i inköpslistan