Fetaröra

Delikat, trevlig och snabblagad fetaoströra. Förbluffande frisk och delikat, mosas för hand eller mixas i matberedare med tunna strimlor rejäl basilika. Förstklassig röra till grillat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Ingredienser
4 portioner
100 g fetaost
2 dl crème fraiche
10 basilikablad
För alla
Gluten- och äggfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex mjölkproteinfri färskost.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex mjölkproteinfri färskost.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Tips
Man kan byta ut fetaosten som är gjord av fårmjölk mot chèvre som är gjord av getmjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Passade bra som tillbehör en vardagskväll till kassler och kokt potatis. Använde frusen basilika och det gick utmärkt.
Ellen
2008-01-28