Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Feta- och melonsallad

Har du inte provat feta- och melonsallad ska du göra det. En ljuvlig, fräsch och oväntad smakkombination som är en riktig höjdare till grillat på sommaren!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Låt dem rinna av. Skala och skiva löken.
  2. Blanda olja, lime, honung och örtsalt i en stor skål.
  3. Rör i bönor, lök, melon och sallad.
  4. Smula över osten och strö över pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.
Gör laktosfri: använd äkta grekisk fetaost eller laktosfri feta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 1 rödlök (gärna färsk)
  • 3 msk olivolja
  • pressad juice av 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 8 dl tärnad vattenmelon (ca 1/4 melon för 4 port)
  • 100 g grönsallad
  • 200 g fetaost
  • 2 msk rostade pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2024 kJ / 483 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer