Matig sallad med melon, fetaost och bönor
Det här är en matig sallad med melon och bönor som passar som sommarlunch eller som tillbehör till grillat. Smakkombinationen melon och feta är otrolig - det är sedan gammalt. Men visste du att lite lime och honung förhöjer smakerna ännu mer? Testa!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök (gärna färsk)
3 msk olivolja
pressad juice av 1 lime
1 msk flytande honung
1/2 tsk örtsalt
8 dl tärnad vattenmelon (ca 1/4 melon för 4 port)
100 g grönsallad
150 g fetaost
2 msk rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1491 KJ / 356 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater25 g
Protein14 g
Kommentarer
Bytte ut bönorna mot Marabou Non-stop. Så gott.
Mattias
2021-06-02Det var mycket gott. Men jag tog honungsmelon i stället för vattenmelon och som kompensation för färgbortfallet slängde jag i ett gäng halverade babyplommontomater. Surdegsbaguette och iskallt halvtorrt vitt vin var perfekta tillbehör. Kryddningen blev så bra att det inte behövdes några kompletterande såser, vilket jag annars oftast gör till salladsrätter. För övrigt: om man ska detta till huvudrätt räcker fyra portioner till max tre personer.
Johann
2020-08-16Jättegott!!!
Ann-christine
2020-07-29