Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskpotatiswok

Smakrikt, fräscht och lättlagat recept som passar utmärkt till din vardagsmiddag. Denna goda färskpotatiswok med skinka, rotselleri och bladpersilja serveras med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och halvera potatisen. Skala och skär sellerin i stavar. Fräs potatis och selleri i oljan i en wok eller stor stekpanna på medelvärme under omrörning tills de mjuknar. Krydda med salt och peppar.
  2. Mixa bladpersiljan med senap, salt, olja och vatten med en mixerstav eller i en liten matberedare. Strimla skinkan. Ringla den gröna dressingen över potatisen och strössla skinkan över.
  3. Servera färskpotatiswoken med bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färskpotatis
  • 1 liten färsk rotselleri (à ca 150 g)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 tsk senap
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 150 g rökt skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?