Färskost med örter

0
0
Färskost med örter

Härligt god färskost med örter som bladpersilja, basilika, körvel och timjan. Färskosten är relativt lätt att tillaga och vasslan från osten kan med fördel användas till brödbaket.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999

Färskost med örter

Ingredienser

4 dl
1 l filmjölk
2 1/2 dl kvarg (10%)
1 1/2 dl finhackade färska örter (t ex bladpersilja, basilika, körvel och timjan)
1 tsk salt
1 - 2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips

Vasslen som blir över när filmjölken runnit av är utmärkt att använda till brödbak. Brödet blir saftigare och godare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept

Lunchmuffins
Oströra
Hemgjort smör
Nypon- och fildrink