Färskost med örter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Färskost med örter

Härligt god färskost med örter som bladpersilja, basilika, körvel och timjan. Färskosten är relativt lätt att tillaga och vasslan från osten kan med fördel användas till brödbaket.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999

Färskost med örter

Ingredienser

4 dl
1 l  filmjölk
2 1/2 dl  kvarg (10%)
1 1/2 dl  finhackade färska örter (t ex bladpersilja, basilika, körvel och timjan)
1 tsk  salt
1 - 2 krm  nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips

Vasslen som blir över när filmjölken runnit av är utmärkt att använda till brödbak. Brödet blir saftigare och godare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skinkvåfflor med senapskräm
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lunchmuffins
Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemgjort smör
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nypon- och fildrink
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och vallmokaka
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga