Färskost med kummin och örter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färskost med kummin och örter

Krämig färskost smaksatt med kummin, vitlök, pinjenötter och gräslök. Din egna mjukost är god till kavring - lägg på några rädisor, ta en kall öl och njut av ditt verk. Färskosten passar även till ostbricka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 600 g portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm filmjölk och gräddfil till 45-50°C i en kastrull. Låt svalna något och häll massan i en silduk. Låt stå i kylskåp och droppa minst 6 timmar, gärna över natten.
  2. Salta massan något och dela den i 2 delar.
  3. Blanda kumminfrön i den ena delen. Forma till en boll och rulla i gräslök.
  4. Blanda pressad vitlök och pinjenötter i den andra delen. Forma till en boll och rulla i basilika. Gott till kavring, rädisor och kall öl. Håller sig minst en vecka, övertäckt i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 600 g
  • 2 msk hackade pinjenötter
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 l filmjölk (3%)
  • 6 dl gräddfil
  • salt
  • 1 1/2 msk kumminfrön
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan