Färsig gryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsig gryta

Färsig gryta är en exotisk gryta med många smaker. Köttfärsen smaksätter du med lök, chilisås, buljong, grädde, kryddor och det exotiska inslaget banan. Grytan passar utmärkt till ris. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lökarna. Värm olja i en gryta. Tillsätt lökhacket och köttfärsen. Fräs ca 5 minuter. Rör om då och då. Krydda med salt, svartpeppar och kajennpeppar.
  2. Tillsätt chilisås, grädde och buljong. Låt grytan småkoka ca 10 minuter. Skala och skiva bananerna. Rör ner dem i grytan. Servera med grönsaksris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 bananer
  • 4 port ris
  • 1 pkt amerikansk grönsaksblandning eller dyl, djupfryst (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan