Färs- och böngryta med texmex-smak

12
9
Färs- och böngryta med texmex-smak

Färs- och böngryta med texmex-smak - en gryta med nötfärs och tacokrydda, lättlagad och mycket god. Köttfärsen som du blandar med bönor, tomater och avokado blir saftig och tacokryddan hettar till grytan som serveras med ostgratinerade tortillachips.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Färs- och böngryta med texmex-smak

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
-
olivolja till stekning
200 g
nötfärs
1/2
påse tacokrydda (à 40 g)
2
burkar bönor (à 400 g)
2
burkar hela tomater (à 400 g)
-
salt och peppar
-
olivolja
1
avokado
1
liten urkärnad, finhackad chilifrukt
1 msk
citronjuice
1/2
påse tortillachips (à 100 g)
2 dl
riven ost
-
ev hackade örter t ex persilja eller koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan och tortillachipsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Fanny

9/18/2017

Enkel och bra rätt. kul men tacos pp ett lite nytt sätt. Ta mkt mer tacokrydda än vad som står m ni gillar mer smak. Går även att värma dagen efter och sätta i bröd och göra en burito av den med grönsaker.

Frida

3/31/2017

Supergott och så himla mätta blev vi! Rekommenderar verkligen! Köpte färdig guacamolemix och blandade med två avocados och löken.

Viktoria

4/18/2012

Enkel och god maträtt dock så gjorde jag inte avokadoröran men åt smörgås med ost till.

Testa liknande recept