Färs- och böngryta med texmex-smak
Färs- och böngryta med texmex-smak - en gryta med nötfärs och tacokrydda, lättlagad och mycket god. Köttfärsen som du blandar med bönor, tomater och avokado blir saftig och tacokryddan hettar till grytan som serveras med ostgratinerade tortillachips.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
olivolja till stekning
200 g nötfärs
1/2 påse tacokrydda (à 40 g)
2 burkar bönor (à 400 g)
2 burkar hela tomater (à 400 g)
salt
peppar
olivolja
1 avokado
1 liten urkärnad, finhackad chilifrukt
1 msk citronjuice
1/2 påse tortillachips (à 100 g)
2 dl riven ost
ev hackade örter t ex persilja eller koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt, gott och gick snabbt att laga. Kokade ris också då jag har en hungrig familj.
Maria
2023-06-09Enkel och bra rätt. kul men tacos pp ett lite nytt sätt. Ta mkt mer tacokrydda än vad som står m ni gillar mer smak. Går även att värma dagen efter och sätta i bröd och göra en burito av den med grönsaker.
Fanny
2017-09-18Supergott och så himla mätta blev vi! Rekommenderar verkligen! Köpte färdig guacamolemix och blandade med två avocados och löken.
Frida
2017-03-31