Färs- och böngryta med texmex-smak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färs- och böngryta med texmex-smak

Färs- och böngryta med texmex-smak - en gryta med nötfärs och tacokrydda, lättlagad och mycket god. Köttfärsen som du blandar med bönor, tomater och avokado blir saftig och tacokryddan hettar till grytan som serveras med ostgratinerade tortillachips.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka lök. Fräs 2/3 av löken i olivolja i en gryta ca 2 minuter. Lägg i nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över påse tacokrydda.
  3. Häll av bönor och häll i grytan tillsammans med tomater, skurna i bitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gröp ut köttet ur avokado. Blanda finhackad chilifrukt och avokado med resten av löken och olivolja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  5. Lägg tortillachips på en bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 1-3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Strö ev hackade örter över grytan. Servera med tillbehören.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan och tortillachipsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • olivolja till stekning
  • 200 g nötfärs
  • 1/2 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 2 burkar bönor (à 400 g)
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 1 avokado
  • 1 liten urkärnad, finhackad chilifrukt
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 påse tortillachips (à 100 g)
  • 2 dl riven ost
  • ev hackade örter t ex persilja eller koriander
Lägg till i inköpslistan