Falukorvsgryta med honungsäpplen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorvsgryta med honungsäpplen

Ett snabblagat och gott recept på matig falukorvsgryta med saftiga honungsäpplen. Du gör grytan av bland annat potatis, lök, falukorv, äpple, honung, senap och grädde. Servera den utsökta grytan med potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatis. Skala och skär gula lökar i smala klyftor.
  2. Dra av skinnet, dela och skär falukorv i bitar.
  3. Dela, klyfta och kärna ur äpplen.
  4. Fräs löken mjuk i olivolja 3-4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärning. Fräs ytterligare 2-3 minuter.
  5. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar. Blanda i strimlad persilja.
  6. Servera med den kokta potatisen.

För alla

Glutenfri. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 500 g falukorv (eller lunchkorv)
  • 2 äpplen
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk honung
  • 1 msk senap
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl strimlad persilja
Lägg till i inköpslistan