Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Falukorv med bocuses makaronigratäng

Det här receptet på falukorv med Bocuses makaronigratäng är ett lekfullt och spännande sätt att tillaga klassikern falukorv med makaroner. Makaronigratängen är en höjdare som blir krämig och len men ändå smakrik och älskas av både vuxna och barn!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 170-175°C.
  2. Koka upp mjölk och salt. Häll i makaronerna och låt dem koka 5 minuter.
  3. Pressa vitlöken och blanda med lite smör. Gnid en ugnssäkerform med smöret.
  4. Sila av mjölken och spar den. Häll makaronerna i formen. Blanda kokmjölken med grädden, krydda med muskot och lite peppar. Häll blandningen över makaronerna i formen och strö riven ost över.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda i 30-35 minuter tills det mesta av gräddmjölken sugits upp och ytan fått färg.
  6. Serveras genast till nystekt falukorv. Står gratängen för länge sugs all vätska upp och den blir stabbig.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 5 dl makaroner (- ej snabbmakaroner)
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • riven muskotnöt
  • nymalen peppar
  • 75 g riven lagrad ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?