Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Eriks cheeseburgare original

Eriks cheeseburgare original är ett snabblagat och supergott recept som kommer bli otroligt uppskattat. De mumsiga osthamburgarna läggs mellan bröd med het dressing och krispiga grönsaker och avnjuts direkt med senap, HP-sås, bostongurka och chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Blanda hälften av löken, färs, ägg, worchestersås, salt och peppar. Låt vila en stund.
  2. Dressing: Blanda resterna av löken med majonnäs, chilisås och bostongurka till dressingen.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva tomaten. Skölj och strimla salladen.
  4. Stek brödskivorna gyllenbruna i hälften av matfettet i en stekpanna. Forma färsen till 4 hamburgare (för 4 port). Stek dem i resten av matfettet. Lägg ostskivorna på hamburgarna när de har vänts.
  5. Lägg sallad, tomat, rödlök, hamburgare och dressing mellan brödskivorna. Servera hamburgarna direkt med senap, HP sås, chilisås och bostongurka som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk worchestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1/3 isbergssalladshuvud
  • 8 skivor formfranska
  • 3 msk smör eller margarin
  • 8 skivor cheddarost
Dressing
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 msk chilisås
  • 2 msk bostongurka
Lägg till i inköpslistan