Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

En japan i Norrland

En japan i Norrland är en rolig och spännande rätt där kycklingen marineras i den klassiska japanska misopastan och serveras med lingon från de norrländska skogarna. Annorlunda och himmelskt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm upp honungen försiktigt tills konsistensen blivit flytande. Blanda med misopastan. Marinera kycklingen i hälften av misohonungen. Låt stå kallt i 6-8 timmar.
  2. Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongtärningen. Blanda buljongen med resten av misohonungen till en sås.
  3. Rör lingonen med sockret tills sockret löst sig.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Stek filéerna ca 15 minuter mitt i ugnen, eller på spisen. Värm såsen försiktigt.
  6. Servera kycklingen med sås och lingon ovanpå. Ris och en grönsallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 1/2 dl honung
  • 2 1/2 dl misopasta
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl hönsbuljongtärning
  • 1 dl lingon
  • 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer