Ellas grönsakspaj
Ellas grönsakspaj är en smakfull och perfekt paj till picknicken eller buffébordet. Pajens härliga fyllning av säsongens grönsaker som rödbetor, spenat och bönor får tillsammans med västerbottensosten dina smaklökar att gå i taket.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
6 portioner
Deg
3 dl vetemjöl (drygt)
150 g smör (skuret i bitar)
1 stor äggula
5 msk kallt vatten
2 krm salt
Fyllning
250 g förvällda säsongsgrönsaker (t ex rödbetor, spenat, bönor och späda lökar)
2 msk vetemjöl
250 g fetaost (i bitar)
3 uppvispade ägg
2 dl mjölk
2 msk smält smör
2 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1/2 tsk riven muskot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
inte gott alls!
Kerstin
2004-11-22Mycket god! Hade med den kall, på picnic. Fick beröm!
Emilie
2003-06-19Jättegod paj. Även min tonårsdotter gillade den. Jag kunde nog varit mer noggrann med mjölet som binder vätskan i grönsakerna. Hade lite svårt att få den att "stanna" och den blev lite rinnig. Nästa gång kommer jag också att minska lite på fetaosten, men det är ju en smaksak!
Pia
2002-11-28