Ellas grönsakspaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ellas grönsakspaj

Ellas grönsakspaj är en smakfull och perfekt paj till picknicken eller buffébordet. Pajens härliga fyllning av säsongens grönsaker som rödbetor, spenat och bönor får tillsammans med västerbottensosten dina smaklökar att gå i taket.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Hacka samman mjöl och smör i matberedaren i några sekunder. Tillsätt äggula, vatten och salt. Kör tills degen nätt och jämnt blandat sig. Eller gör det för hand. Låt degen vila i ca 30 minuter i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen, som blir ganska stor. Klä en rund kakform med löstagbar kant med degen.
  3. Fyllning: Strö mjölet över de förvällda grönsakerna. Blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fyll det ogräddade pajskalet.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills äggstanningen stelnat något. Låt pajen vila i minst 10 minuter innan den serveras.

Ingredienser

Portioner: 6
Deg
  • 3 dl vetemjöl (drygt)
  • 150 g smör (skuret i bitar)
  • 1 stor äggula
  • 5 msk kallt vatten
  • 2 krm salt
Fyllning
  • 250 g förvällda säsongsgrönsaker (t ex rödbetor, spenat, bönor och späda lökar)
  • 2 msk vetemjöl
  • 250 g fetaost (i bitar)
  • 3 uppvispade ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk riven muskot
Lägg till i inköpslistan