Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Druvor och melon med myntasmak

Fräsch och somrig efterrätt med melon och mynta. Pressa över apelsin- och citronjuice över melonen och blanda i sockret. Tillsätt druvor och mynta, servera med en klick gräddglass!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera melonen, ta ur kärnorna och ta ut kulor av melonköttet med ett kuljärn. Eller skär melonen i centimeter stora bitar.
  2. Pressa juicen från apelsinerna och citronen. Häll detta över melonen och rör i sockret.
  3. Skala vindruvorna. Rör ner dem tillsammans med myntan. Smaka av. Håll kallt till serveringen. Garnera med myntakvistar.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 liten mogen honungsmelon
  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 1 msk strösocker
  • 225 g kärnfria vindruvor
  • 1 tsk hackad mynta
  • 6 myntakvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare