Dillkyckling

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
3
Dillkyckling

Ett utmärkt recept som kommer att uppskattas av hela familjen. Du kokar kycklingen i saliga aromer från palsternacka, morot, dill och nejlikor och tillreder sedan en ljuvligt gräddig sås. Toppengott!

Dillkyckling

Ingredienser

4 portioner
400 g  kycklingfilé
2   morötter
1   gul lök
2   palsternackor
1   liten purjolök
ca 1 l  vatten
1 tsk  salt
5   krossade vitpepparkorn
3   dillstjälkar
2   kryddnejlikor

Sås

1 1/2 msk  smör eller margarin
3 msk  vetemjöl
6 dl  buljong från kycklingkoket
3/4 dl  matlagningsgrädde
1 - 2   äggulor
1 dl  hackad dill
2 tsk  ättiksprit (12%)
ev socker
2 tsk  salt
2 krm  vitpeppar

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och havre- eller soyabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Verkligen lätt att tillaga. Mild och god.Perfekt mat till barnen.

Annika

2008-10-30

Kanooon gott och lätt att laga.

Anne-lie

2008-10-13

Sååå gotttt! Såsen var underbar och allt var lätt att laga. Barnen blev stormförtjusta.

Annika

2008-10-03

Näringsvärde per portion

Energi2013 KJ / 481 kCal

Testa liknande recept

Dillkött
Betyg 4 av 5.
166 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pölsa
Betyg 3.1 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga