Dadelbollar

Baka godaste dadelbollarna med choklad, kokos och havregryn. Att göra chokladbollar med dadlar är perfekt när du är sugen på en lite nyttigare fika.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi424 KJ / 101 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater12 g
Protein1 g
Kommentarer
Gjorde detta recept med några modifikationer för att provköra vår nya matberedare. Använde färska ekologiska dadlar (16 st, urkärnad vikt ca 200g) och margarin som jag lät bli att smälta men fick då tillsätta en aning mer kaffe för att få en jämn smet. Hade nog gått ändå med lite tålamod... Mixade lite salta jordnötter till "smul" och rullade hälften i vilket blev riktigt gott! Fick ut ca. 55 små bollar, ungefär 1.5-2 tsk per boll skulle jag uppskatta. Stort tack för ett toppen grundrecept!
Lovisa
2025-07-25Blev väldigt goda och lätta att göra men har gjort det många gånger och det blir endast 12 chokladbollar.
Anya
2025-07-16Jag kärnade ur färska dadlar ("kartongdadlar"), använde mjölkfritt margarin och glutenfria havregryn och rullade i krossade kokosflakes. Gick utmärkt och det blev ett bra gluten- och mjölkfritt fika.
Maria
2025-06-18