Cupcakes
Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!
Ingredienser
8-10 stora
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)
Frosting
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g färskost
ev hushållsfärg
Dekoration
färska bär
silverkulor, strössel
krossade kakor
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Frostingen blev tjock och fin med extra florsocker, efter ca 2 dl extra blev den bra tyckte vi.
Magna
2024-04-20Receptet var bra,lätt att göra trots att min elvisp gått sönder så jag fick röra ihop smeten och vispa för hand. Tyvärr tänkte jag inte på att teflonpannan jag hade var storlek mindre så själva kakorna blev lite övergräddade men smaken var god. Frostingen blev perfekt, trots ingen elvisp. Mitt barnbarn och jag älskade dem!
Marie
2024-01-08Det är för lite smet till 2 dl formar. Räckte knappt till 6 st om de ska vara höga och vackra. Toppingen blev tjock och bra men här var det onödigt mycket smet till 9 muffins. Mamma
Marianne
2023-11-12