Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Congosallad

Congosallad är en härligt färgrik och god sallad av blå congo-potatis, salladslökar, zucchini och rättika. Servera salladen med en fräsch dressing av olivolja, vinäger och italiensk salladskrydda.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skalen på. Skala den och dela den i stora tärningar.
  2. Skölj och skiva löken. Skiva zucchinin. Skölj och skala rättikan och dela den på längden. Skär några tunna skivor på längden med osthyveln för dekoration, resten skivas fint.
  3. Blanda potatis, skivad lök, zucchini och rättika i en skål. Blanda dressingen. Häll över den. Garnera gärna med kapris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g blå kongo potatis
  • 2 salladslökar eller purjo (2 salladslökar motsvarar 1 purjo)
  • 1 liten zucchini
  • 1 stor rättika
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vatten eller vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk italiensk salladskrydda eller dijonsenap
  • kapris till garnering
Lägg till i inköpslistan