Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Clementincocktail med rosmarin

En bubblig och sötsyrlig drink som passar utmärkt till nyår. En kvist rosmarin i clementincocktailen är ett oväntat roligt inslag som ger god smak. Det går lika bra att göra drinken på ett alkoholfritt mousserande.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp strösocker, vatten, rosmarin och clementinskal, låt koka några minuter. Låt svalna.
  2. Sila sockerlagen och blanda med clementinjuice, limejuice och prosecco i en kanna. Häll upp i cocktailglas. Toppa gärna med en rosmarinkvist.  

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 msk hackad, färsk rosmarin
  • 1 msk finrivet clementinskal
  • 2 dl färskpressad clementinjuice
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 1 flaska mousserande vin (à 750 ml, t ex prosecco)
  • ev rosmarinkvist till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 508 kJ / 122 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept