Clementincocktail med rosmarin
En bubblig och sötsyrlig drink som passar utmärkt till nyår. En kvist rosmarin i clementincocktailen är ett oväntat roligt inslag som ger god smak. Det går lika bra att göra drinken på ett alkoholfritt mousserande.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
8 portioner
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 - 3 msk hackad, färsk rosmarin
1 msk finrivet clementinskal
2 dl färskpressad clementinjuice
1 dl färskpressad limejuice
1 flaska mousserande vin (à 750 ml, t ex prosecco)
rosmarinkvist till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi508 KJ / 122 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater14 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Jättegod drink! Funkar även som alkoholfri (t.ex cider med smak av päron/fläder istället för mousserande vin)
Josefine
2021-12-31överraskande smaskigt! spännande och välsmakande kombination clementin/rosmarin, rekommenderas verkligen!
Petra
2017-12-17