Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citruspäron

En saftig, söt och smaskig dessert är dessa citruspäron. Över päronhalvor pressar du citron- och limesaft, strör citrusskal och lite socker och ringlar sirap. Grädda citruspäronen i ugnen och servera desserten med till exempel ägglikörglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och kärna ur päronen. Tvätta citrusfrukterna noga och riv skalet fint. Pressa ur saften och häll den över päronhalvorna.
  3. Placera päronen på ett smort ugnssäkert fat och häll över citrussaft. Strö på skal och socker. Ringla över sirap. Lägg en liten smörklick på varje päronhalva. Stek 10-15 min. Servera päronen ljumma med t ex ägglikörglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 väl mogna päron
  • 1 lime
  • 1 citron
  • 1 1/2 msk saft från citrusfrukterna
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan