Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citruskokta morötter med ingefära

Du kommer snart att ha ett nytt favorittillbehör till fisken eller steken! Morotsbitarna kokas i en fantastisk blandning av syrlig citron och apelsin och smaksätts med stingig ingefära och söt honung. Underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter.
  2. Skär dem i bitar, ca 5 cm, och dela dem på längden.
  3. Riv skalet av apelsin och citron på fina sidan av rivjärnet.
  4. Pressa ner citrusjuicen i en kastrull.
  5. Lägg morötterna i kastrullen tillsammans med riven ingefära och honung.
  6. Koka tills nästan all vätska är borta.
  7. Blanda i det rivna skalet och smaka av med salt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Passar till ugnslagad fisk såsom torsk och hoki.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g morötter
  • 1 apelsin
  • 1/2 citron
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?