Citrus- och saffranssnaps

Betyg 3.4 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Citrus- och saffranssnaps

Att göra egen snaps är enkelt och ofta uppskattat till sill och strömming. Denna citrus- och saffranssnaps får en fräsch och härlig smak av apelsin, citron och saffran. Saffran är en klassisk julkrydda men varför inte bjuda på snapsen till midsommar?

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Citrus- och saffranssnaps

Ingredienser

75 cl
75 cl Brännvin special eller vodka
strimlat skal av 1 citron
strimlat skal av 1 apelsin
2 pkt saffran (à 0,5 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag tog hälften av mängden saffran & apelsin, och det blev helt perfekt. Mycket uppskattad snaps!

    Camilla

  • Hur långt innan servering behöver man göra denna, hur lång är hållbarheten? Vissa snaps skall göras en vecka innan, vissa några dagar.

    Melitsa-therese

    Hej Melitsa-Therese! Denna snaps ska endast dra över natten sen ska den silas och är klar att serveras (efter att den kylts). Både citrusskal och saffran ger mycket smak snabbt. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Julkryddad snaps
    Betyg 3.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Risö snaps
    Betyg 2.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemgjord björksnaps
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snaps med julsmak
    Betyg 2.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saffransmunkar
    Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad