Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple

Frestande parfait med citron och granatäpplekärnor i en lyxig grenadinesirap. Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple är en fantastisk dessert som både ser proffsig ut och smakar himmelskt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ingredienser
6 portioner
Citronparfait
5 äggulor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl färskpressad citronjuice
finrivet skal av 2 citroner
5 dl vispgrädde
Grenadinesirap
1 citron
3 dl Grenadine (alkoholfri drinkmix, finns i välsorterade matbutiker)
1 stort granatäpple
Gör så här
06:00:00
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stMycket god dessert, såsen var pricken över i. Kommer att servera detta igen.
Åsa
God dessert, men man kan hoppa över såsen och ta någon annan frukt istället för granatäpple.
Veronica
Super lyckad dessert där man dock får se upp så att man inte låter grenadinen koka för länge. Enkel, god och billig.
Gabriella