Citronmarinerad färskpotatis

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
2
Citronmarinerad färskpotatis

Citronmarinerad färskpotatis är förträffligt på buffébordet. Färskpotatis kokas och marineras med en gräslöksröra och dekoreras med crème fraiche och rom.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Citronmarinerad färskpotatis

Ingredienser

10 portioner
1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
1 citron
1 kruka gräslök
4 msk olivolja
2 msk flingsalt
2 dl crème fraiche
200 g rom (t ex stenbitsrom eller löjrom)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Ännu bättre att göra en stor bytta med potatis (ljummen) och marinaden. Servera till grillad kyckling eller rökt fisk, med créme fraiche och rom som tillbehör. Krångla inte till det med uppläggningen, bara ät och njut!

Fredrik

2012-06-18

Jag gjorde ljummen potatissallad istället (ingen creme fraiche och rom) och använde bara hälften så mycket salt. Mums!

Anneli

2007-04-23

Testa liknande recept

Jordgubbar med romsmak
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostbollar med romrussin
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksrostad kulpotatis
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Delikatesspotatis i ugn med timjanolja
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatissallad med kapris och oliver
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rommarinerad apelsinsallad med sorbet
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga