Citronmarinerad färskpotatis
Citronmarinerad färskpotatis är förträffligt på buffébordet. Färskpotatis kokas och marineras med en gräslöksröra och dekoreras med crème fraiche och rom.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
1 citron
1 kruka gräslök
4 msk olivolja
2 msk flingsalt
2 dl crème fraiche
200 g rom (t ex stenbitsrom eller löjrom)
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Förbered: Koka potatisen dagen före och låt marinera över natten. Ta fram och låt bli rumsvarma samt spritsa någon timme före festen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ännu bättre att göra en stor bytta med potatis (ljummen) och marinaden. Servera till grillad kyckling eller rökt fisk, med créme fraiche och rom som tillbehör. Krångla inte till det med uppläggningen, bara ät och njut!
Fredrik
2012-06-18Jag gjorde ljummen potatissallad istället (ingen creme fraiche och rom) och använde bara hälften så mycket salt. Mums!
Anneli
2007-04-23