Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronmarinerad färskpotatis

Citronmarinerad färskpotatis är förträffligt på buffébordet. Färskpotatis kokas och marineras med en gräslöksröra och dekoreras med crème fraiche och rom.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten. Häll av, låt svalna något. Skär av en liten "platta". på motstående sidor (blir botten att stå på). Dela sedan potatisen på mitten.
  2. Skölj citronen, riv det yttersta skalet och pressa juicen ur ena halvan.
  3. Lägg gräslöken i en mixer (spara några strån till garnering). Mixa tillsammans med citronskal, -juice, olja och salt.
  4. Blanda gräslöksröran med de varma potatishalvorna. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar eller över natten.
  5. Lägg upp potatisarna på ett serveringsfat. Häll crème fraichen i en spritspåse. Spritsa lite på varje potatishalva, toppa med rom och dekorera med gräslök.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Förbered: Koka potatisen dagen före och låt marinera över natten. Ta fram och låt bli rumsvarma samt spritsa någon timme före festen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 citron
  • 1 kruka gräslök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g rom (t ex stenbitsrom eller löjrom)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?