Citron- och marängtårta - Tips vid tidsbrist

Suverän citron- och marängtårta där du enkelt blandar lemon curd med vispad fluffig grädde och lägger mellan de färdigköpta marängbottnarna. Efterrätten blir vackrare och godare när du garnerar med hackad eller riven choklad!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stHar bjudit på denna vid flera tillfällen, enkel och omtyckt.
Christina
Mycket gott men eftersom lemon curd är en sockerkick så bytte jag marängbottnarna till smördeg i pajform(värmes 10 min. i ugn) och sedan hällde jag i lemon curd i detta och hade lite maräng ovanpå istället. Blev mums kan jag lova!
Louise
Blev för sött, tyckte jag!
Annika
Supergott! Går att servera i portionsskålar om man smular i vanlig maränger o varvar med "citrongrädden". Mumsmums!
Marie
Jag sökte efter nåt utan socker, är marängbottnar verkligen utan socker???
Gunilla
Jag brukar bre ut lemon curden direkt på en marängbotten och sen lägger jag lite grädde eller vaniljglass. Sen täcker jag med nästa marängbotten och lite grädde på den. Färska bär är aldrig fel! Mums fillibabba...
Anette
Jätte gott och urenkelt! Det räcker gott att ha en marängbotten per tårta. Till en marängbotten går det åt ca: 1,5 dl ovispad grädde 1/3 av en burk lemon curd 1/3 av en mörk block choklad kaka Vispa grädden hårt. Blanda i lemon curden efter smak. Riv blockchoklad. Bred ut gräddblandningen på marängbottnen och strö över den rivna chokladen. Garnera med citronmeliss. Mumma!
Eleanor