Citron- och jordgubbsfloat

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Citron- och jordgubbsfloat

Float är en lite galen, men ofta väldigt god, kombination av glass och någon slags vätska, som saft eller läsk. Här är det mixade jordgubbar och spritsig citronlemonad som står för vätskan. Lägg i vaniljglass i glaset och skeda i dig av det härliga skummet som bildas.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Citron- och jordgubbsfloat

Ingredienser

2 portioner
250 g  frysta jordgubbar
2   kulor vaniljglass
4 dl  citron- saft eller lemonad
1 - 2 dl  mineralvatten

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jordgubbar, kaksmulor och vit choklad i foliepaket
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermojito
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Juicy
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsshrub
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubbsswiss i strut
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga