Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citron- och jordgubbsfloat

Float är en lite galen, men ofta väldigt god, kombination av glass och någon slags vätska, som saft eller läsk. Här är det mixade jordgubbar och spritsig citronlemonad som står för vätskan. Lägg i vaniljglass i glaset och skeda i dig av det härliga skummet som bildas.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina jordgubbarna och mixa till en slät puré. Fördela i stora glas.
  2. Lägg försiktigt i en kula vaniljglass i varje glas. Toppa med citronlemonaden och mineralvattnet. Servera direkt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 kulor vaniljglass
  • 4 dl citron- saft eller lemonad
  • 2 dl mineralvatten
Lägg till i inköpslistan