Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Citron- och ingefärste

Gör ditt egna citron- och ingefärste på färsk ingefära, pressad citron och honung. Ingefäran, en nyttig krydda som ska vara inflammationshämmande, ger en härlig doft och en fräsch smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och häll upp i glas.
  2. Riv färsk ingefära grovt och lägg i de båda glasen.
  3. Tillsätt juicen från en pressad citron.
  4. Söta med honung efter behov.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 3 dl vatten
  • ca 1 cm färsk ingefära
  • pressad citron
  • honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 327 kJ / 78 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer