Citron- och ingefärste
Gör ditt egna citron- och ingefärste på färsk ingefära, pressad citron och honung. Ingefäran, en nyttig krydda som ska vara inflammationshämmande, ger en härlig doft och en fräsch smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
2 portioner
3 dl vatten
ca 1 cm färsk ingefära
pressad citron
honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi327 KJ / 78 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater19 g
Protein0 g
Kommentarer
Till Johanna vill jag säga att ingefäran tappar sin näring från 60 grader och citronen från 32 grader. Sen vet jag ju inte hur fort denna nedbrytning går så kanske är det ok med lite högre tempraturer om teet ska drickas på en gång. När det gäller honung vill jag upplysa om att det endast är nyslungad honung som är nyttig, all annan honung är bara socker och ska undvikas om man vill hälsomaximera.
Peter
2024-07-28Halloj! Jag måste fråga nu för jag gör ofta ingefärashots och så noga med att inte ha för hög temperatur. Förstörde nyss en hel sats för jag glömde hålla koll. Det sägs ju att allt nyttigt försvinner vid över 40 grader. Jag tänker att te är väl oftast varmare? Hur tänker ni andra?
Johanna
2024-01-21Bra enkelt recept det ska jag testa!
Liselotte
2024-01-16