Citron- och ingefärste

Betyg 4.5 av 5.
51 personer har röstat
10
Citron- och ingefärste

Gör ditt egna citron- och ingefärste på färsk ingefära, pressad citron och honung. Ingefäran, en nyttig krydda som ska vara inflammationshämmande, ger en härlig doft och en fräsch smak.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Citron- och ingefärste

Ingredienser

2 portioner
3 dl vatten
ca 1 cm färsk ingefära
pressad citron
honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Till Johanna vill jag säga att ingefäran tappar sin näring från 60 grader och citronen från 32 grader. Sen vet jag ju inte hur fort denna nedbrytning går så kanske är det ok med lite högre tempraturer om teet ska drickas på en gång. När det gäller honung vill jag upplysa om att det endast är nyslungad honung som är nyttig, all annan honung är bara socker och ska undvikas om man vill hälsomaximera.

Peter

2024-07-28

Halloj! Jag måste fråga nu för jag gör ofta ingefärashots och så noga med att inte ha för hög temperatur. Förstörde nyss en hel sats för jag glömde hålla koll. Det sägs ju att allt nyttigt försvinner vid över 40 grader. Jag tänker att te är väl oftast varmare? Hur tänker ni andra?

Johanna

2024-01-21

Bra enkelt recept det ska jag testa!

Liselotte

2024-01-16

Näringsvärde per portion

Energi327 KJ / 78 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater19 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Kardemummate
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddte
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselnötskräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Scones med syltad ingefära
Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rykande kryddte
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Iste med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga