Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Cider- och äppelkompott

Cider- och äppelkompott är jättegott att servera som efterrätt tillsammans med vaniljglass. Koka samman äpple, cider, socker och citron och komplettera gärna med lite kanel till glassen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll över cider.
  2. Tillsätt socker och citronsaft. Låt koka ca 5 min. Rör ner citronskalet.
  3. Servera kompotten med kanelöverströdd vaniljglass eller tofuglass (mjölkfri).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 7 äpplen
  • 2 dl cider (äppel eller päron)
  • 1/2 dl socker
  • saft och skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer