Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

Ett enkelt recept på hemgjord krämig chokladglass utan glassmaskin. Glassen görs på kokosmjölk, kondenserad mjölk och kakao eller mörk choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

Ingredienser

5 dl
1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
3 - 4 msk kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad)

Topping

kokos, hackade nötter eller hackad choklad

Gör så här

06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Ska man använda vätskan i kokosmjölken eller separera den innan man vispar ihop?

    Maria

    Hej Maria! Du ska använda allt innehåll i kokosmjölkburken. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Något måste vara fel i receptet. 1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml) 1 burk kondenserad mjölk (à ca 400 g) 3 - 4 msk kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad) kan inte bli 5 dl. Menar ni kanske 1 burk kokosmjölk eller kondenserad mjölk? /Anders

    Anders

  • Går det bra med kokosgrädde istället för kokosmjölk?

    Jenny

    Hej Jenny! Det är inget vi har provat men det ska funka fint. Den kan bli något tjockare och krämigare i konsistensen och näringsvärden kommer då inte heller stämma. Hoppas att du gillar glassen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Smakar bara sött och kokos. Chokladsmaken är alldeles för svag för att kallas chokladglass. Jag hade 100 gr. 70% choklad i.

    Carina

  • Kan man göra den flera dagar i förväg och ha den i frysen? Smakar den lika bra då?

    Julia

    Hej Julia! Det kan du göra, se bara till att förvara glassen i en lufttät fryslåda och det är bra att ha plastfilm på ytan av glassen så att det inte bildas en hinna på glassen. Glass är alltid som godast när den är nygjord men absolut god även efter ett par dagar i frysen! Hoppas att du gillar glassen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan man utesluta den kondenserad mjölken och bara ha kokosmjölk och kakao?

    Angela

    Hej Angela! Inget vi kan rekommendera dessvärre. Den kondenserade mjölken gör att glassen får en mjuk och krämig konsistens, och bidrar med sötma. Då är det bättre du hittar ngt annat recept https://www.ica.se/recept/glass/ Lycka til! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Kcaloriberäkningen stämmer ej, det ska vara ca 280 kcal per 100 gram om den är gjord med kakao. Kalorivärdet är förövrigt högre än standard för glass

    Lina

    Hej Lina! Vår näringsberäkning är per deciliter och ej per 100 g. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är per dl räknad med kakao och utan topping.
Energi1985 KJ / 475 kCal
Fett27 g
Salt0.29 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Enkel chokladglass
    Betyg 3.9 av 5.170 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vietnamesisk kaffeglass
    Betyg 4.7 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokosglass på pinne
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberglass
    Betyg 4.3 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljsnöbollar
    Betyg 2.3 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad