Chokladformar med bär och punschgrädde | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladformar med bär och punschgrädde

Ljuvliga chokladformar, som är lysande att servera på fikat eller som efterrätt. De söta bären passar utmärkt med den kraftfulla chokladsmaken och toppat med en klick punschgrädde är efterrätten komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Låt det svalna något.
  3. Rör ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
  4. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl, bakpulver. Tillsätt blandningen i äggsmeten tillsammans med det avsvalnade matfettet. Rör ihop till en smet. Fördela smeten i 16 bakformar av papper (för 16 st). Grädda ca 10 min.
  5. Låt formarna svalna på galler. Lossa kakorna från formarna och fördela bären i dem.
  6. Vispa grädden till ett fast skum och smaksätt med punschen. Klicka eller spritsa grädden på bären.
  7. Garnera med citronmelissblad och servera till nybryggt kaffe.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl färska hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk punsch
Garnering
  • citronmelissblad
Lägg till i inköpslistan