Chokladbollar med oreo och polkagriskross

Betyg 4.7 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Chokladbollar med oreo och polkagriskross

Festliga och dekorativa polkagrisbollar med en härligt krispig fyllning gjord på polkakross, oreokakor och färskost. Så goda att det antagligen blir svårt att bara ta en. Vilken tur att receptet är på 36 smarriga bollar!

Chokladbollar med oreo och polkagriskross

Ingredienser

36 st
1 dl polkagrisar , krossade
100 färskost av cream cheese-typ
28 st krossade oreokakor original (28 st motsvarar 2 paket à 154 g)
400 g smält mjölkchoklad

Gör så här

00:10:00
01:00:00
Se filmen hur du gör dessa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Dessa är jättegoda, jag gör dem varje jul. Enkla att göra veganska om en byter färskosten mot vegansk variant + vegansk choklad. Förstår inte hur det ska bli 36st, då blir de verkligen pyttesmå. Jag brukar få ut drygt 20st, och då är de ändå bara en munsbit stora. 400g smält choklad är på tok för mycket, räcker gott med hälften. När jag gjorde 23st bollar enligt receptet gick det åt 150g choklad. Kan rekommendera att använda mörk choklad för en mer "vuxen" smak ☺️

    Evelina

  • Det står 100 st färsk ost i receptet. Menar ni 100 g?

    Stephanie

  • Hur får ni bollarna så fina?? Mina blev en enda stor smet som inte gick att rulla ihop även fast jag fryste degen lite innan. Och när man väl doppade dem i chokladen så smälte den sönder igen så de blev bara bajsklumpar på hela plåten 😂🙈

    Linda

    Hej Linda! Viktigt att blanda polkagrisarna, färskosten och oreokakorna väl till en slät smet (i en matberedare som på filmen). Försök få jämna bollar (ögonmått eller väg bollarna) Man ska rulla hyfsat snabbt så att de inte smälter i handen. När man doppar så ska man också vara rätt snabb. Ett bra tips är att doppa tex 5 st i taget, dvs inte ta fram alla på en gång. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hur länge tror ni de håller i kylen?

    Ida-maria

    Hej Ida-Maria! Skulle gissa på 2-3 dagar i kylskåp. Polkagrisarna kan bli tråkiga pga fukten och färskosten håller inte sig fräsch heller så länge. Lycka till! Hälsningar Micchelle

    ICA-köket

  • Ska man ta med även den vita smeten på Oreo kakorna eller bara kexet?

    Åsa margareta

  • Hej! Kan man ha dom här i frysen några dagar?

    Rebecka

    Hej Rebecka! Det går säkert bra, men det finns viss risk att chokladen och dekoren kanske blir lite fuktig eller ful när man tinar dem. Om det bara handlar om några dagar är det nog lika bra att ha dem i kylen eftersom det håller minst två veckor. Däremot går det utmärkt att frysa dem innan man doppar dem i choklad och dekorerar dem. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Oreo Halloween Cake-pops
    Betyg 4.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oreo chokladbollar
    Betyg 4.1 av 5.238 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oreo chokladägg
    Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oreospindlar
    Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fluffig cheesecake i glas
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oreo milkshake
    Betyg 4.3 av 5.373 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad