Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Choklad- och kokostopping

Lättlagad, spännande och elegant är ett bra sätt att beskriva den här choklad- och kokostoppingen. Underbart god på toppen av smarrig vaniljglass och skivade söta bananer.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smör i en stekpanna.
  2. Tillsätt riven kokos, strösocker, kakao och salt. Låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Häll upp fräset på en tallrik och låt kallna.

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: vaniljglass med skivade bananer eller kolaglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 25 g smör
  • 1 dl riven kokos
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan