Choklad- och kokostopping

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Choklad- och kokostopping

Lättlagad, spännande och elegant är ett bra sätt att beskriva den här choklad- och kokostoppingen. Underbart god på toppen av smarrig vaniljglass och skivade söta bananer.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Choklad- och kokostopping

Ingredienser

4 portioner
25 g  smör
1 dl  riven kokos
1 1/2 msk  strösocker
1 msk  kakao
1/2 krm  salt

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Gör så här

Tips

Passar till: vaniljglass med skivade bananer eller kolaglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Mockarutor
Betyg 3.3 av 5.
1323 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coconutchock
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Knäckbräck
Betyg 2.5 av 5.
221 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och kokosruta med apelsin
Betyg 3.4 av 5.
141 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kärleksmums
Betyg 4.5 av 5.
412 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Påskschack-kaka
Betyg 2.9 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga