Chiliburgare i pitabröd med tomat- och majsdressing och klyftpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chiliburgare i pitabröd med tomat- och majsdressing och klyftpotatis

Gör en annorlunda och svindlande god variant på den klassiska burgaren. Färsen lyxas till genom att du tillsätter sweet chili och dijonsenap. I kombination med pitabröden, krämig tomat- och majsdressing och klyftpotatis är rätten en höjdare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Chiliburgare: Blanda färsen med salt, peppar, chilisås och senap. Forma 4 runda burgare (för 4 port) av färsen. Skölj potatisen väl och skär den i klyftor.
  3. Klyftpotatis: Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Dressing: Skär tomaterna i bitar. Låt majsen rinna av, blanda den med tomaterna. Vänd ner ketchup och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek burgarna i oljan 3-4 minuter på varje sida. Värm brödet enligt förpackningens anvisning.
  6. Servera burgarna i pitabröd med dressingen och klyftpotatis.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 pitabröd
Chiliburgare
  • 600 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
Klyftpotatis
  • 800 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Dressing
  • 2 tomater
  • 1 burk majs (à ca 200 g)
  • 2 msk ketchup
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan