Chiliburgare i pitabröd med tomat- och majsdressing och klyftpotatis

Gör en annorlunda och svindlande god variant på den klassiska burgaren. Färsen lyxas till genom att du tillsätter sweet chili och dijonsenap. I kombination med pitabröden, krämig tomat- och majsdressing och klyftpotatis är rätten en höjdare.

Ingredienser
4 portioner
4 pitabröd
Chiliburgare
600 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk sweet chilisås
2 msk dijonsenap
1 msk olivolja
Klyftpotatis
800 g potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
Dressing
2 tomater
1 burk majs (à ca 200 g)
2 msk ketchup
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Glöm inte att ha i ett ägg eller något annat som binder ihop köttfärsen när ni ska steka
Yenny
2008-09-01