Chèvrepotatis med vitlök, citron och rosmarin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chèvrepotatis med vitlök, citron och rosmarin

Ett ganska enkelt recept där du ger skivad potatis friska smaker från olja, vitlök, citron och rosmarin. Toppa med smarrig chèvreost innan du packar in potatisen helt i folie och grillar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöken. Riv skalet av citronen fint. Plocka rosmarinkvistarna.
  2. Blanda vitlök, citronskal, rosmarin, potatis och olivolja i en bunke, krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg potatisblandningen på ett folieark. Ta bort kanterna från chèvreosten, smula osten över och vik ihop till ett paket. Lägg det på grillen i 10-15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad)
  • 20 kokta färskpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g chèvreost
  • aluminiumfolie
Lägg till i inköpslistan