Chèvrepotatis med vitlök, citron och rosmarin
![Chèvrepotatis med vitlök, citron och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Ett ganska enkelt recept där du ger skivad potatis friska smaker från olja, vitlök, citron och rosmarin. Toppa med smarrig chèvreost innan du packar in potatisen helt i folie och grillar!
![Chèvrepotatis med vitlök, citron och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad)
15 - 20 kokta färskpotatisar
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
200 g chèvre
bakplåtspapper
aluminiumfolie
Gör så här
Tips
Livsmedelsverket avråder från tillagning eller förvaring av sura rätter i aluminiumfolie. Därför gör vi i detta recept paketet med bakplåtspapper, närmast maten, och aluminium ytterst.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket god potatis. Kul med ett annorlunda tillbehör till grillat kött eller kyckling.
Anna
2010-06-11