Chèvrepotatis med vitlök, citron och rosmarin
Ett ganska enkelt recept där du ger skivad potatis friska smaker från olja, vitlök, citron och rosmarin. Toppa med smarrig chèvreost innan du packar in potatisen helt i folie och grillar!
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad)
15 - 20 kokta färskpotatisar
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
200 g chèvre
bakplåtspapper
aluminiumfolie
Gör så här
Tips
Livsmedelsverket avråder från tillagning eller förvaring av sura rätter i aluminiumfolie. Därför gör vi i detta recept paketet med bakplåtspapper, närmast maten, och aluminium ytterst.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket god potatis. Kul med ett annorlunda tillbehör till grillat kött eller kyckling.
Anna
2010-06-11