Cheesecake med oreos

Två saker vi inte kan få nog av – oreos och cheesecake i en härlig kombo! Låt kakan stelna i frysen över natten och plocka fram den en timma innan servering. Dekorera med krossade oreos, minioreos eller varför inte söta jordgubbstoppar?

Ingredienser
16 bitar
50 g smör
2 paket oreokakor original (à 154 g)
4 ägg
2 dl strösocker
400 g cream cheese (färskost)
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Till servering
mini oreo eller krossade oreokakor (eller se länk i texten)
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan jag ha gelatin i den för att den ska klara att stå framme i rumstemperatur längre? Isf hur mkt och hur?
Madeleine
2025-03-31Hej Madeleine! Det går säkert bra att smälta lite av färskosten med blötlagda gelatinblad men eftersom vi inte har testat så kan jag inte säga hur många blad du bör ha. Bättre är då kanske att söka på ett recept med gelatinblad. Tex detta: https://www.ica.se/recept/citron-och-limecheesecake-721946/ Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-01Jag undrar nu i efterhand vad man skulle ha grädden till? Stod med i innehålls listan men inte sen i beskrivningen. Glömde helt bort att ha in den. Hade inte fått plats heller 😅
Michelle
2024-09-01Tog ut cheesecaken från frysen en timme innan servering, som det står. Smälte som glass… smakade mer glass än cheesecake. Besviken 👎🏻👎🏻
Erika
2024-03-25