Carnitas på svamp

Prova en vegetarisk snabbvariant på mexikanska carnitas där svamp tillagas med öl, apelsin och kryddor och serveras i tortillabröd. Ät gärna med guacamole, picklad lök och massor av koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Ingredienser
4 portioner
500 g ostronskivling
2 msk neutral olja
1 apelsin
1 dl ljust öl
3 msk farinsocker
2 msk japansk soja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
salt
Till servering
8 små tortillabröd
guacamole med ost (se länk i steg 5)
salsa på gurka (se länk i steg 5)
picklad silverlök (se länk i steg 5)
färsk koriander
Gör så här
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stSå fräscht och så gott! Körde ärtguacemole istället (så utan ost men hade lite ost separat men kändes nästan överflödigt). Körde på ostronskivling vi odlat i svamphus, kul och perfekt. Kommer absolut att göra igen!
Maria
Nä……..
Christina
Det var jättegott! Ett recept vi kommer att återkomma till många gånger. Gott tillsammans med guacamole och picklad lök.
Lise-lott