Carnitas på svamp

Prova en vegetarisk snabbvariant på mexikanska carnitas där svamp tillagas med öl, apelsin och kryddor och serveras i tortillabröd. Ät gärna med guacamole, picklad lök och massor av koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Ingredienser
4 portioner
500 g ostronskivling
2 msk neutral olja
1 apelsin
1 dl ljust öl
3 msk farinsocker
2 msk japansk soja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
salt
Till servering
8 små tortillabröd
guacamole med ost (se länk i steg 5)
salsa på gurka (se länk i steg 5)
picklad silverlök (se länk i steg 5)
färsk koriander
Gör så här
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så fräscht och så gott! Körde ärtguacemole istället (så utan ost men hade lite ost separat men kändes nästan överflödigt). Körde på ostronskivling vi odlat i svamphus, kul och perfekt. Kommer absolut att göra igen!
Maria
2025-04-27Nä……..
Christina
2022-04-25Det var jättegott! Ett recept vi kommer att återkomma till många gånger. Gott tillsammans med guacamole och picklad lök.
Lise-lott
2022-03-19