Carnitas med paprika och koriander | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carnitas med paprika och koriander

Dessa Carnitas är en spännande variant på wraps där det kryddiga köttet tillreds i läsk och mjölk tills det blir krispigt. Servera med paprika, lök och koriander i tortillabröd samt toppa med salsa, gräddfil och den lena bönkrämen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med oregano, paprikapulver, spiskummin, kajennpeppar, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i en bunke. Lägg ner köttet och blanda runt ordenligt.
  2. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt läsk och mjölk. Låt koka upp och koka tills all vätska kokat in och köttet börjar bli knaperstekt.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönor och kött. Låt allt bli varmt.
  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera kött och bönor i varma tortillabröd med rödlök, paprika, koriander, salsa, en klick gräddfil och limeklyftor. Servera gärna en bönkräm till, se Tipstexten nedan.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd, t ex tortillabröd på enbart majsmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning, byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Mixa gärna bönorna till en slät kräm i stället för att blanda dem med köttet. Gott och dessutom ett smart sätt att få kinkiga att äta dem! Mixa bönmix med vitlöksklyfta och olivolja. Smaka av med salt och pressad lime. Rör ner hackad koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g benfri fläskkarré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 dl cola-dryck
  • 1 dl mjölk
  • 400 g kokta blandade bönor
  • 8 tortillabröd
  • salt och peppar
Till servering
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 finhackade paprikor
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 burk salsa (gärna chunky)
  • 2 dl gräddfil
  • limeklyftor
Len bönkräm
  • 1 burk bönmix (à 400 g)
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • pressad lime
  • 1/2 kruka hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3406 kJ / 814 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept