Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Calvadosäpplen

Här är ett utsökt och mycket delikat recept, nämligen calvadosäpplen. En riktig höjdarfterrätt med intressanta, lyxiga och djupa smaker. En favorit hos de flesta vuxna!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250 °C, "grill".
  2. Skala och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör. Strö på 2/3 av råsockret efter någon minut. Häll på calvadosen och låt äpplena småputtra tills de är mjuka men inte kokat sönder.
  3. Lägg äpplena i ugnssäkra formar eller glas. Strö på valnötter och bre på crème fraiche. Avsluta med att strö på resten av råsockret.
  4. Gratinera tills sockret börjat smälta, ca 5 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 stora äpplen (t ex Gravensteiner)
  • 1 msk smör
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk Calvados
  • 1/2 dl grovhackade valnötter
  • 1 - 1 1/2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1920 kJ / 460 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer