Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brie med jordgubbssalsa

Brie med jordgubbssalsa är en utsökt rätt som du både kan servera som aperitif eller efter maten som dessert. Gör en salsa på jordgubbar, honung, balsamvinäger och färsk basilika och servera med brieost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär stora jordgubbar i 4 bitar och små mitt itu.
  2. Blanda jordgubbarna med balsamvinäger, honung och basilika. Ställ kallt minst 1 tim. Dela osten i 4 bitar. Lägg varje bit på en aluminiumfoliebit. Låt briebitarna ligga på grillen ca 5 min tills de blir varma och mjuka.
  3. Fördela jordgubbssalsan på 4 assietter. Stjälp försiktigt upp varje ostbit ovanpå jordgubbssalsan på assietterna och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk honung (helst flytande)
  • 1/2 dl finhackad, färsk basilika
  • 250 g brieost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?