Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Betyg 3.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.

Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 silverlök
2 msk olja
salt
peppar
2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vispgrädde

Till servering

1 dl rostade hackade hasselnötter
1 dl hyvlad Västerbottensost
20 g färsk gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Supergod och mättande. Råkade ta parmesanost. Det var riktigt gott!

    Sandra

  • Jättegott alternative för veckans middag. Jag provade med vitvins vinster instället och det var bra. Det tillhör till kassler. 😋 Yum!

    Alejandro

Näringsvärde per portion

Energi2052 KJ / 491 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater11 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Brysselkålsgratäng
    Betyg 4.6 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karamellig brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Västerbottensostpaj med savoykål
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad