Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Böcklingtårta

Denna saftiga böcklingtårta gör sig utmärkt på buffébordet till påsk. På en botten av mörkt bröd brer du den smarriga fyllningen på ägghack, böckling och crème fraiche eller majonnäs. Garnera med gräslök och servera på ett vackert tårtfat.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter (för 6 port). Ställ kallt.
  3. Fyllning: Hårdkoka, skala och hacka äggen. Rensa böcklingen.
  4. Blanda ägg, böckling, gräslök och lätt crème fraiche eller majonnäs. Salta och peppra.
  5. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfilm. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  6. Ta bort kanten på formen och lägg pajen på ett fat.
  7. Garnering: Garnera med gräslök.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g mörkt bröd
Fyllning
  • 5 ägg
  • 3 böcklingar
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 dl lätt crème fraiche eller majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Garnering
  • 1/2 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?