Böcklingtårta

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
2
Böcklingtårta

Denna saftiga böcklingtårta gör sig utmärkt på buffébordet till påsk. På en botten av mörkt bröd brer du den smarriga fyllningen på ägghack, böckling och crème fraiche eller majonnäs. Garnera med gräslök och servera på ett vackert tårtfat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Böcklingtårta

Ingredienser

6 portioner
200 g  mörkt bröd
75 g  smör

Fyllning

5   ägg
3   böcklingar
1/2 dl  hackad gräslök
2 dl  lätt crème fraiche eller majonnäs
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Garnering

1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Vore ju bra om även mängden smör man ska använda till brödet stod med.

Åsa

2019-06-20

Hej Åsa! Jag beklagar att smöret hade fallit bort. Nu är receptet uppdaterat. Önskar dig en härlig sommar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-06-20

Det här receptet har jag använt många ggr till påsk. Väldigt gott men blir bättre med 3-4 smälta gelatinblad i röran

Inger

2006-04-14

Testa liknande recept

Böckling à la Torstensson
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapskräm
Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall senapssås
Betyg 2.4 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sambalsås
Betyg 2.1 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dillig sweet chilisås
Betyg 2.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarberdröm
Betyg 2.3 av 5.
129 personer har röstat
Över 60 min att tillaga