Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blodpudding med skinka, sallad och chutney

Blodpudding med skinka, sallad och chutney är en snabblagad måltid med utmärkt smak. Strimla isbergssallad och skinka och toppa med vitvinsvinäger- och oljedressing innan du steker blodpuddingen. Servera sedan mango chutney till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vinäger och olja till dressing. Salta och peppra.
  2. Strimla isbergssallad och skär skinkan i tunna stavar.
  3. Blanda sallad och skinka. Häll över dressingen.
  4. Skiva blodpuddingen, stek den knaprig i smör. Servera med skinksallad och mango chutney.

För alla

Gör glutenfri: välj blodpuddning utan gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera för säkerhets skull innehållet i blodpuddingen och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: kontrollera för säkerhets skull innehållet i blodpuddingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 isbergssalladshuvud (à 300 g)
  • ca 200 g rökt skinka
  • 2 paket blodpudding (à 425 g)
  • smör
  • 1/2 dl mango chutney
Lägg till i inköpslistan