Blodapelsin- och vallmokaka
4.9Världens godaste

Saftig vallmokaka med blodapelsin är en mumsig kaka som imponerar på fikagästerna. Den får smak av både skal och saft från blodapelsin och dekoreras vackert med en rosa glasyr av florsocker och blodapelsinjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Ingredienser
10-12 bitar
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk vallmofrön
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk finrivet skal av blodapelsin
2 msk färskpressad blodapelsinjuice
Glasyr
2 msk färskpressad blodapelsinjuice
2 dl florsocker
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stJag gillar inte blodapelsin, men fick med det i en fruktlåda. Det här var faktiskt ett riktigt bra recept att använda den till. Smakade väldigt gott.
Rebecca
Så god kaka!!
Madeleine
Kan man frysa in kakan? Mvh, Mari
Mari
Hej Mari! Det går bra att frysa kakan. Dock kan glasyren bli lite kladdig men det kanske kan räddas med lite rostad kokos på toppen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kim: färgen på blodapelsinens saft/kött avgör färgen. Sen hade du nog i för mycket vätska (ibland får man prova sig fram och öka vätska - ofta bättre än att ha i allt på en gång).
Héléne
Hej! Jag provade göra denna, och kakan blev så jääääkla god och perfekt. Men, jag hade väldigt svårt att få till glasyren. Den blev inte alls sådär tjock och kraftigt rosa som den är på bilden, utan mer tunn och vit. Vad gjorde jag för fel?
Kim