Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Biff med jordnötssås

Är du sugen på asiatiskt? Testa att laga till biff med jordnötssås. Du marinerar biffen i chilifrukter, cashewnötter, vitlök, ingefära och kokosmjölk och serverar den sedan med jordnötssåsen och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla torra ingredienser till marinaden. Hetta upp oljan i en högkantad panna. Bryn kryddmixen till gyllengul färg. Tillsätt kokosmjölken. Sjud till en simmig konsistens. Låt svalna.
  2. Skär köttet i tärningar (2 cm). Marinera i minst 2 timmar, helst 1 dygn.
  3. Jordnötssås: Fräs jordnötterna gyllenbruna, eller fritera dem (original).
  4. Finhacka vitlök och chili. Låt det och löken fräsa med mot slutet. Mixa med lite av kokosmjölken till en slät sås. Tillsätt resten av ingredienserna. Sjud försiktigt i 1 timme. Rör då och då.
  5. Trä köttbitarna på små spett. Grilla eller stek dem runt om. Marinaden kan också kokas upp och användas som dippsås. Köttet kan också kokas i marinaden, det får då extra mycket smak.
  6. Servera köttet med jordnötssåsen samt ris och gärna några grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g mört biffkött
Marinad
  • 2 - 3 chilifrukter (antal beroende på styrka)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 4 cashewnötter (original candlenuts)
  • 2 1/2 cm ingefära
  • 1 krm salt
  • 3 msk olja
  • 4 dl kokosmjölk (à 400 ml)
Jordnötssås
  • 100 g jordnötter
  • olja (till stekning, helst jordnötsolja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 - 1 chilifrukt
  • 2 msk finhackad lök
  • 4 dl kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 - 3 msk Brun Farin
  • 1/2 - 1 msk söt soja
  • 1/2 - 1 tsk citronsaft
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer