UNDER 30 MIN | Medel

BBQ-wings med ädelostdipp

Sugen på amerikanska smaker? Kycklingvingar med BBQ-kryddning är den perfekta plockrätten – satsa på färdigkryddat! Pickla grönsaker och servera med en ädelostdipp eller lägg till ris eller pommes frites för en mumsig och mättande middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättiksprit med socker och vatten.
  2. Skala moroten. Hyvla den och gurkan på längden med en osthyvel eller mandolin. 
  3. Häll lagen över grönsakerna. Låt stå fram till servering.
  4. Värm kycklingvingarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Rör ihop smulad ädelost, turkisk yoghurt och till en dipp. 
  6. Servera kycklingen med grönsaker och dipp som snacks eller med kokt ris eller pommes frites som middagsrätt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd lagrad ädelost eller byt mot ex laktosfri fetaost. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelost med mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 morot
  • 1/2 gurka
  • 500 g frysta BBQ-kryddad kycklingvingar
  • 100 g smulad ädelost
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 tsk flytande honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 1816 kJ / 435 kCal