Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Bavarois exotique

Bavarois exotique är en vaniljkräm med smak av apelsin och mangopuré - en uppseendeväckande dessert. Garnera med jordgubbar eller hallon och citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lite Solhavre med vaniljsockret i en skål. Koka upp resten av Solhavren och tillsätt vaniljblandningen under omrörning. Häll tillbaka alltihop i kastrullen och låt koka upp under omrörning. Lyft kastrullen av plattan. Vispa ner gelatinpulvret och sockret samt apelsinskalet. Ställ kastrullen med vaniljkrämen i kallt vatten.
  2. Vispa äggvitan till fast skum i en separat skål. Blanda i fruktpurén i kastrullen med vaniljkräm och vänd i äggvitan. Fördela bavaroisblandningen i 4 portionsglas (för 4 port). Ställ dem i kyl.
  3. Garnera med färska bär, t ex jordgubbar eller hallon och citronmeliss. Servera.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut solhavre mot mjölk, soja- eller risdryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl havredryck
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 msk gelatinpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 äggvitor
  • 2 dl mangopuré (eller annan fruktpuré)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer