Basilikaolja

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Basilikaolja

Med färsk basilika gör du enkelt en fräsch och smakrik olja som kan användas i marinader, till stekning eller direkt på salladen. Oljan går snabbt att göra bara mixa alla ingredienser och basilikaoljan är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Basilikaolja

Ingredienser

2 dl
1 kruka basilika
2 dl mild olivolja
1 krm salt
1 tsk citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hur länge håller Basilikaoljan?

    Susanne

    Hej Susanne! Den håller bara några dagar i kylskåp (pga ev bakterietillväxt) men går faktiskt bra att frysa om du vill spara den längre. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Är mängden basilikablad rätt?Värkar mycket. Skall det inte vara 20gr istället för 200gr.Hpppas på svar.

    Anita

    Hej Anita! Mängden 200 g basilikablad stämmer. Det kan låta mycket men det är också 1/2 liter solrosolja till. Det går bra att halvera receptet om du inte vill göra en så stor sats. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Är mängden basilikamängde rätt. Skall det inte vara 20gr och inte 200gr.Värkar mycket.Hoppas på svar.

    Anita

Testa liknande recept

  • Basilikasås
    Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Basilika- och chiliolja
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomatdressing
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tomat- och basilikavinägrett
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gröna gudinnans sallad
    Betyg 3.3 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad